Har du en virksomhed, men er den for lille til, at du kan have din egen stående human ressources afdeling?

 

Oplever du ofte udfordringer i forbindelse med udarbejdelsen af ansættelseskontrakter? Og har du før prøvet at være i en personalesag med en medarbejder?

 

Så ved du også, hvor udfordrende det kan være, hvis ikke du kan få specialiseret hjælp til dit HR-arbejde.

 

For det at drive en virksomhed kræver også, at du som leder er helt inde i tingene omkring, hvordan dine ansættelsesforhold og -kontrakter er for dine medarbejdere. For hånden på hjertet, så er det de færreste virksomhedsejere, som både har overblikket til at vækste deres virksomheder samtidig med, at de kan have et fuldt overblik over forskellige medarbejderforhold, som hører inde under human ressources.

 

Derfor kan det være en fordel at indgå i et samarbejde med en virksomhed, som er specialiseret i HR, for eksempel en ekstern HR-konsulent.

 

Hvad kan en HR-konsulent hjælpe dig med i din virksomhed?

En erfaren HR-konsulent kan hjælpe dig med at undgå problemer med dine medarbejdere i din virksomhed. Samtidig kan konsulenten sørge for, at din virksomhed opererer inden for rammerne af lovgivningen, når det gælder dine medarbejdere.

 

Det betyder i praksis, at din HR-konsulent kan hjælpe dig med at udarbejde din jobopslag, kan hjælpe dig i ansættelsesprocessen af medarbejdere og kan hjælpe dig med at håndtere forskellige personalesager.

 

Mange ting, som konsulenten kan hjælpe dig med, er også at tage forskellige problemer i opløbet, så de ikke får lov til at udvikle sig. På denne måde kan pengene være rigtig godt givet ud til en ekstern specialist indenfor human ressources.

 

Der er trods alt en grund til, at de store virksomheder har en permanent HR-afdeling til at håndtere de forskellige forhold omkring medarbejdere, derunder ansættelsesforhold, lønforhold og så videre. For det er et komplekst område, hvor det gælder om at kende til lovgivningen omkring ansættelsesforhold og HR-jura.

 

Hvad er fordelene for dig, når du arbejder sammen med en ekstern konsulent?

De mest indlysende fordele for dig og din virksomhed, når I arbejder sammen med en ekstern HR-konsulentvirksomhed, er selvfølgelig, at I slipper for at have en permanent afdeling til at håndtere HR-arbejdet.

 

Det betyder, at din virksomhed sparer penge. Samtidig kan du også sikre dig, at der altid er check og styr på HR-juraen i din virksomhed. Du kan også bruge din eksterne HR-specialist til at hjælpe dig med at ansætte den rette medarbejder for din virksomhed.

 

Med andre ord, så er pengene til en ekstern HR-konsulent godt givet ud og hurtigt tjent hjem igen, set i forhold til alt det, som HR-specialisten kan spare dig for i form af udgifter og besvær.